SkidInstruktörsutbildning

Bli Skidinstruktör


Utbildningsprogram 2014-2015

 

Friluftsfrämjandet utbildar instruktörer för barnskid-, utförsskid-, telemark- och snowboardverksamheten på alla nivåer. I samarbete med Totalskidskolan utbildar vi också instruktörer till Handikappskidskolan.

Som instruktör i Friluftsfrämjandet får Du möjliget att gå våra utbildningar och jobba som skid- eller brädinstruktör. En ledarkarriär i Friluftsfrämjandet ger dig möjlighet att utveckla din åkning och dina ledaregenskaper. Du får umgås med människor som har samma intresse och framför allt; Du får åka mycket skidor. För många människor är Friluftsfrämjandets instruktörskurser början till en livslång relation till skid- och snowboardåkning.

 


För att gå en instruktörskurs på skidor eller snowboard behövs tre saker.
1. Du älskar skidor eller snowboard.
2. Du är över 16 år.
3. Du är medlem i Friluftsfrämjandet.

Har du de två första kriterierna hjälper vi dig gärna med det trejde

 

Friluftsfrämjandet anordnar första steget i din skidlärarutbildning. Första delkursen går i fjällen, en helg i november/december. Därefter får du jobba som hjälpinstruktör i skidskolan, varefter du kan fortsätta att utbilda dig till skidlärare i olika steg inom Friluftsfrämjandet. I Stockholm är det vår Stockholms-distrikt som anordnar kurserna.

Är du minst 16 år och tycker att skidåkning är bland det roligaste som finns, då kanske du passar som instruktör.

Skidlärarutbildningenbörjar med en 3-dagars introduktionskurs, därefter jobbar man en vinter som hjälpinstruktör innan man fortsätter med grundkursen (en veckokurs). Därefter är man kvalificerad att ansvara för egna grupper. Sedan kan man bygga på utbildningen i flera steg.